Siirt Coğrafi İşaretler

Siirt - Otelegidelim

Şal Şepik Kumaşı

Şal Şepik, keçi tiftiğinden üretilen, kışın sıcak ve yazın serin tutan, kimyasal kullanılmayan yöresel kumaşla yapılan pantolon ve üst giysidir. 600 yıllık geçmişi vardır.

Siirt - Otelegidelim

Siirt Battaniyesi

Tiftik keçisi tiftiğinden yapılan el dokuması battaniye, demir tarakla tüylendirilir ve renk vermeyen, koku yaymayan özelliklere sahiptir.

Siirt - Otelegidelim

Siirt Büryan Kebabı

Kuzu veya keçi eti, 3 m derinlikteki kuyuya odun közünde asılarak pişirilir. Etin yağı kazana damlar, duman oluşturmaz. Taş fırında ısıtılıp pideyle servis edilir.

Siirt - Otelegidelim

Siirt İçli Köftesi

Siirt İçli Köftesi / Siirt Kiteli, bulgur dış katmanı içine kuzunun döş etinden yapılan harç konulup haşlanarak biberli sos ile servis edilen bir içli köftedir.

Siirt - Otelegidelim

Siirt Kuru Ekmeği

Siirt Kuru Ekmeği, tandırda 200°C’de 8 saat pişirilip 6 aya kadar dayanabilen, hafif suya batırıldığında yumuşayan halka şeklinde bir ekmektir.

Siirt - Otelegidelim

Siirt Perde Pilavı

Perde pilavı, tereyağında kavrulan pilav ve kızartılmış tavuk ile yufka içinde hazırlanıp fırında pişirilen bir pilavdır. Kızarmış tavuk ve kavrulmuş pirinç, yufka ile kaplanarak bademle süslenir.

Siirt - Otelegidelim

Tillo Heriresi

Tillo Heriresi; üzüm şırası, buğday unu ve beyaz toprak kullanılarak yapılan, yumuşak yapıda bir üzüm pestilidir. Şeker ilavesizdir, yerel üzümlerden üretilir.