Çarşıbaşı Keşanı
Yörede saf pamuk ipliğinden (40/2, 30/2, 20/2 gibi) ikat tekniği ile boyanarak hazırlanan çözgü dört ana renk (bayrak kırmızı, optik beyaz, siyah, açık sarı)’ten oluşur. Çözgü hazırlandıktan sonra el tezgâhı üzerinde desen çubukları vasıtası ile şekillendirilerek dokunur. Dokunan ürünün amacına uygun olarak işlenerek tüketicinin beğenisine sunulur. Çarşıbaşı ilçesinde 350 civarındaki tezgâhta üretilen Keşan bezi kendine has motifler içermektedir. Üretim metodu bölümünde de açıklandığı üzere oluşan bu desenler ve motifler yöreye özgü özelliklerdir.
Ayrıca Keşan Bezinin üretimi ve pazarlamasının yaygınlaştırılması amacıyla Çarşıbaşı İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından 1997 ve 1998 yıllarında iki proje uygulanmış ve sonuçlandırılmıştır. İlçede her yıl geleneksel olarak temmuz ayının son haftasında Keşan Festivali düzenlenmektedir.
Genellikle yörede geleneksel olarak kullanılan 100 cm-180 cm şeklindedir. El tezgâhlarında en fazla dokunabilecek en 100 cm’dir. Boy olarak kullanım şekline göre kısalıp uzatılabilir. Yörede boyu 1350 metreye kadar varabilir. 100cm’sinde 2500 iplik bulunur.
Ayırt edici motif mihraptır. İkat yapılarak tezgâhta desen çubukları ile 2-3 veya daha fazla basamakla olabilir. Diğer ayırt edici özelliği ise çadır tabir edilen renkli düz iplikler arasındaki ikat yapılarak elde edilen kırmızı, sarı ve beyaz karışımından meydana gelen gölgeli orta kısımdır.