Emirdağ Kilimi
Emirdağ Kilimi; koyun yününden elde edilen çözgü ve kirman iplerinin bitkisel kök boyalarla renklendirilip atkı iplerinin çözgü iplerinin bir altından ve bir üstünden geçirilmesi ve sıkıştırılması suretiyle çözgü iplerinin gizlenmesi sonucunda üretilen atkı yüzlü bir dokumadır.
Emirdağ Kilimi; yüklük kilimi, döşemelik kilim ve seccade olarak kullanılır. Emirdağ Kiliminin ebatları talebe göre değişir.
Emirdağ Kiliminin geçmişi eskiye dayanır ve ustalık becerisi gerektiren üretim metodu, coğrafi sınıra özgü koşullar içerir. Bu sebeple coğrafi sınır ile ün bağı bulunur.
Emirdağ Kilimi kompozisyonlarında bordürlü, bordürsüz, tek taraflı ve çift taraflı düzenlemeler kullanılır. Bordürsüz taraftan tasarlanarak birleştirilen kilimlerin çevresini, uzun kenarda enli bir bordür kuşatır. Zeminler ya atlayarak ya da bağlantılı sıralar biçiminde yerleştirilen motiflerle doldurulur. Zeminler dikey veya yatay bir yaklaşımdan yola çıkarak renklendirilir. İki kanattan bir kilim meydana gelebildiği için eni dar tutulur, boy ölçüleri talebe uygun dokunur